Mi az az áruvédelem?

 

Az önkiszolgáló áruházak megjelenése és gyors terjedése hatalmas lendületet adott a kiskereskedelemnek, amely ennek hatásaként sosem látott forgalmakat realizált, hiszen a vevők egy magasabb vásárlói élmény reményében szívesebben választották a nagy áruházakat, hiper- és supermarketeket, barkácsáruházakat, bevásárlóközpontokat. A szabadpolcos rendszer a hozzá kapcsolható előnyök mellett azonban kitermelte bolti lopások kockázatát, amelynek nagyságrendje együtt nőtt a kiskereskedelmi bevételekkel és mára sosem látott mértéket öltött. Hiteles tanulmányok szerint a kiskereskedelmi veszteségek mértéke Magyarországon meghaladja a 250 millió €-t, míg európai szinten 28-30 milliárd €-ról számolnak be.

A hazánkban átlagosan a forgalom kb. 1,4%-át jelentő veszteség forrását tekintve négy fő csoportot kell megemlíteni

 

 

Magyarország

EU

Vásárlói lopás:

42,6%

49,2%

Alkalmazotti lopás:

33,6%

29,9%

Beszállítói lopás:

6,8%

6,5%

Adminisztrációs hiba:

16%

14,4%

 

A fenti kiskereskedelmi veszteségek ellen fellépő élőerős, elektronikus és mechanikus módszereket együttesen nevezzük áruvédelemnek.

Cégünk olyan gyorsan megtérülő elektronikus és mechanikus eszközöket forgalmaz a hazai piacon, amelyek főként a vásárlói, alkalmazotti és a beszállítói lopások  által okozott veszteségeket képesek minimalizálni. Az ügyfeleinkkel, partnereinkkel közösen kialakított védelmi koncepcióban esetenként többféle áruvédelmi módszer kombinációjával érjük el az kívánt védelmi szintet.